Sjuk hund

I morse bar det av till veterinären i Älvsbyn. Vi fick ett varmt mottagande av veterinären, väldigt trevlig var Bodil Fåk och hennes sätt att ta hand om Jack var guld värt. Inte alls som i Gammelstan där dom knappt rör hunden. Sen började hon klämma och känna på Jack som var hur glad som helst. Men sen då hon skulle påbörja en mindre trevlig behandling så skrek han bara. Så Jack fick lugnande och sov gott gott. Behandlingen påbörjades och dom insåg att det var värre än dom trott. Jag fick sn smärre chock. Men dom behandlade honom och sen fick vi en massa information.

Han har fått dessa 3 diagnoser:

Akut enterit
Akut analsäcksinflamation
Ytlig Akut pyodermi


Det är strikt svält nu i 3 dygn. I 3 veckor ska han äta antibiotika. Sen ska han även äta diarsanyl i 5 dagar ungefär och nu dom första 3 dagarna under svält får han vätskeersättning. Sen är det nytt foder som gäller IGEN, ett i/d foder, som han ska äta resten av livet. Inget godis heller får han, så det blir att köpa samma foder fast i blöt form och göra godis av det i ugnen. Kul liv. 

Huvudsaken är att han blir frisk! Men det blir inget träningsläger. Har inte råd. Och nästa läger är inte förräns NÄSTA sommar! Så jäkla typiskt att jag har shoppat upp pengar! Jag e dum dum dum. Ajja ska försöka lösa det på nå sätt. 


Lajsa Minelli 2007-09-03

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0